Drone ασφαλείας

Drone ασφαλείας
26 Μάι 2017

 

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων ετών έχουν συμβάλλει στη σημαντική επέκταση των εφαρμογών των Drone. Πλέον ο συνδυασμός μίας ιπτάμενης συσκευής και μια κάμερας επιτήρησης αποτελεί κάτι το εφικτό.

Εφαρμογές drone ασφαλείας

Εφαρμογές drone ασφαλείας

Πολλές εφαρμογές που στο παρελθόν δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν πλέον μπορούν. Ειδικές βιντεοκάμερες μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν τις ανάγκες ειδικών εφαρμογών ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων και ελέγχων εγκαταστάσεων, ή λειτουργιών αναζήτησης και διάσωσης προσώπων.

Ένα παράδειγμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί η επιθεώρηση ασφαλείας μίας σιδηροδρομικής γέφυρας ή μιας οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης που βρίσκεται σε μία δυσπρόσιτη περιοχή. Παλαιότερα, για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιθεώρηση χρειαζόταν ειδικός εξοπλισμός ενώ θετόταν σε κίνδυνο η υγεία του προσωπικού. Με τη χρήση των drone ασφαλείας η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ασφαλέστερα και με αποτελεσματικό τρόπο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό καθώς τα drone, που εξοπλίζονται με κάμερες υψηλής ανάλυσης προσφέροντας σύνδεση βίντεο σε πραγματικό χρόνο, τα χειρίζεται το προσωπικό από μία απόσταση ασφαλείας.

Επιπλέον παράδειγμα είναι η αναζήτηση υπόπτων ύστερα από ένα περιστατικό. Με τις παραδοσιακές μεθόδους η περιοχή αναζήτησης έπρεπε να καλυφθεί από πολυάριθμο προσωπικό ασφαλείας. Με τη χρήση drone ασφαλείας, εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες, μπορούν να σκανάρουν την περιοχή και να αντιμετωπίσουν τους υπόπτους με μεγάλη ταχύτητα.

Σε ότι αφορά την προστασία οικιών και μεγαλύτερων εγκαταστάσεων το drone έρχεται σε συνεργασία με το σύστημα ασφαλείας, και σε περίπτωση παραβίασης της περιμέτρου εκτελεί το προκαθορισμένο σενάριο πτήσης βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας εικόνα ζωντανά.

Κύριο πλεονέκτημα των drone, σε όλες τις εφαρμογές τους, είναι η ταχύτητα και η ευελιξία που προσφέρουν σε σύγκριση με τις υπάρχουσες λύσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά drone ασφαλείας

Τεχνικά χαρακτηριστικά drone ασφαλείας

Χώρος απογείωσης

Ιδανικά θα πρέπει να έχει οπτική επαφή με τους δορυφόρους GPS, ώστε το σήμα του να είναι κλειδωμένο, ενώ θα πραγματοποιείται άμεσα η απογείωση μόλις δοθεί σήμα.

Καιρικές συνθήκες

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες πτήσης (άνεμος άνω των 7 μποφόρ) το σύστημα οφείλει να απαγορεύσει την απογείωση του drone.

Διαδρομή πτήσης

H διαδρομή πτήσης θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη ώστε το drone να πετάει σε χαμηλό ύψος και να εξασφαλίζεται η καθαρότητα της εικόνας όσων καταγράφουν οι κάμερες του. Ενώ τυχόν εμπόδιο πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να αποφεύγονται.

 Αυτονομία

Το drone για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να υπολογίζει να καταναλώνει το 80% του ονομαστικού χρόνου που αναγράφεται στις προδιαγραφές.

Επαναφόρτιση

Το σύστημα επαναφόρτισης, για να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, θα πρέπει να είναι σε θέση να φορτίζει το drone αυτόματα όταν αυτό βρίσκεται στη βάση.

Η Mega Sprint Guard αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία security που επιζητά την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών της και εφαρμόζει στις υπηρεσίες ασφαλείας της, τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Αν ενδιαφέρεστε για τη χρήση drone για να ασφαλίσετε το χώρο ή τις εγκαταστάσεις σας επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, είτε μέσω των social media.

Facebook: https://www.facebook.com/MEGA-SPRINT-GUARD-AE-171084546291111/

Twitter: https://twitter.com/megasprint

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mega-sprint-guard

 

Share

Giannis

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *